Fyldig oste- og grønnsaksuppe med kylling
Suppe er nydelig høstmat og med litt kylling til blir den ekstra god og mettende.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Smør
- 1 stk Løk
- 1 stk Purre
- 2 båt Hvitløk
- 4 dl Lettmelk
- 2 stk Gulrot
- 2 stilk Stilkselleri (stangselleri)
- 1 stk Potet
- 3 dl Matfløte (evt crème fraîche, 18%)
- 100 g Cheddar ost (evt jarlsberg eller sveitser)
- 3 ss Frisk timian , finhakket
- 2 stk Kyllingfilet
- salt og pepper
- 1 ss Smør
- 6 dl Grønnsakbuljong (utblandet)
- 2 ss Sitron
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk og hvitløk, og skjær purre i skiver.
- Rens og skjær gulrot, stangselleri og potet i små terninger.
- Smelt smør i en stor tykkbunnet kjele ved middels varme og tilsett løk, purre og hvitløk. La det surre under hyppig omrøring i 5 minutter.
- Tilsett gulrot, stangselleri og potet, og stek grønnsakene i et par minutter til.
- Tilsett melk og grønnsaksbuljong og kok opp. Reduser varmen og la det hele småkoke til grønnsakene er møre. Rør av og til.
- Tilsett matfløten (evt lett crème fraîche) og revet ost, og rør til osten har smeltet. Suppen må ikke koke etter at osten er tilsatt.
- Tilsett finhakket timian og smak til suppen med salt, pepper og sitronsaft.
- Mens suppen småkoker kan du steke kyllingfiletbiter. Krydre med salt og pepper og stek dem i smør ved middels varme i en stekepanne til kyllingen er gjennomstekt.