Indisk kyllingsuppe
En deilig og varmende suppe med en "touch" av India.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 stk Kyllingfilet
- 2 ss Smør
- 1 ss Hot curry
- 1 båt Hvitløk
- 0,5 stk Rød chili
- 1 ts Frisk ingefær
- 1 stk Løk
- 3 stk Gulrot
- 2 stk Eple
- 6 dl Vann
- 4 dl Matfløte
- 1 dl Melk
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
Fremgangsmåte:
- Del kyllingfiletene i biter og stek dem i smør i en stekepanne.
- Hakk løk, hvitløk og chili, riv ingefær. Grovriv gulrot og eple.
- Smelt smør i en stor kjele og ha i currypulver.
- Tilsett hvitløk, chili, ingefær og løk og la det hele surre til løken blir myk.
- Tilsett gulrot, eple og vann. La det koke i ca 5 minutter.
- Tilsett matfløte.
- Rør ut maizena i melk og jevn suppen med maizena.
- Kjør suppen lett med en stavmikser eller i en foodprosessor, hvis du ønsker en litt glattere konsistens (det er godt hvis det er igjen litt biter).
- Smak til med salt og pepper, og legg i kyllingbitene.Serveres med rikelig finklippet frisk koriander og nanbrød.