Blomkålsuppe med blåmuggost
En ny vri på en kjent suppe. Blomkål og blåmuggost er deilig sammen. Server gjerne med godt brød eller toast.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Smør
- 1 stk Blomkål
- 1 stk Løk
- 2 stilk Stilkselleri (stangselleri)
- 2 stk Potet
- 6 dl Vann
- 4 dl Melk
- 2 dl Kremfløte
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Malt hvit pepper
- 0,5 stk Sitron (saft)
- 1 stilk Bladpersille
- 125 g Blåmuggost
Fremgangsmåte:
- Del blomkålen, løk, stilkselleri og poteter i mindre biter. Ha alt i en stor kjele sammen med vann og melk. Kokes i 10 minutter til alle grønnsakene er møre.
- Kjør suppen sammen med smør i en foodprossesor eller med en stavmikser til suppen blir glatt og jevn. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
- Del osten i mindre biter og la den smelte i suppen.
- Dryss over finklippet bladpersille like før servering.