Blomkålsuppe med blåmuggost

En ny vri på en kjent suppe. Blomkål og blåmuggost er deilig sammen. Server gjerne med godt brød eller toast.

Se flere deilige vegetarsupper her.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 2 ss Smør
  • 1 stk Blomkål
  • 1 stk Løk
  • 2 stilk Stilkselleri (stangselleri)
  • 2 stk Potet
  • 6 dl Vann
  • 4 dl Melk
  • 2 dl Kremfløte
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Malt hvit pepper
  • 0,5 stk Sitron (saft)
  • 1 stilk Bladpersille
  • 125 g Blåmuggost

Fremgangsmåte:

  1. Del blomkålen, løk, stilkselleri og poteter i mindre biter. Ha alt i en stor kjele sammen med vann og melk. Kokes i 10 minutter til alle grønnsakene er møre.
  2. Kjør suppen sammen med smør i en foodprossesor eller med en stavmikser til suppen blir glatt og jevn. Ha suppen tilbake i kjelen og tilsett fløte. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  3. Del osten i mindre biter og la den smelte i suppen.
  4. Dryss over finklippet bladpersille like før servering.

Se flere deilige vegetarsupper her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.