Brenneslesuppe
Lag spennende suppe fra naturens eget spiskammer. Rask og enkel suppe med brennesle.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 400 g Brennesle ,vasket
- 2 stk Løk
- 1 båt Hvitløk
- 0,5 stk Knollselleri (sellerirot)
- 2 ss Smør
- 4 dl Vann
- 4 dl Matfløte
- 0,5 stk Sitron (saft)
Fremgangsmåte:
- Vask brennesle.
- Skrell og kutt løk, hvitløk og sellerirot i mindre biter.
- Smelt smør i en kjele, tilsett løk, hvitløk og sellerirot, og la det hele surre i 5 minutter.
- Tilsett vann og fløte, og kok opp.
- Smak til med salt og pepper. Ha deretter i brennesle og la det hele få et rask oppkok.
- Kjør suppen glatt med en stavmikser, hell suppen tilbake i kjelen og smak til med sitronsaft.
Kokkens tips:Server suppen som en forrett eller liten lunsjrett. Den smaker nydelig med rundstykker eller toast til.
Se flere spennende supper her .