Skogsoppsuppe
Soppsuppe er enkelt å lage. Bruk den sopptypen som du liker best. Passer perfekt etter en aktiv dag ute.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Smør
- 2 stk Gulrot
- 1 skive Knollselleri (sellerirot)
- 1 stk Løk
- 0,5 kg Aromasopp
- 5 dl Buljongpulver (utblandet)
- 2 dl Hvitvin
- 3 dl Helmelk
- 1 dl Kremfløte
- Garnityr:
- 100 g Aromasopp
- 2 ss Smør
- 4 blad Frisk basilikum
- 4 skive Grovt brød
- Suppe:
Fremgangsmåte:
- Finhakk løken og skjær gulrot og rotselleri i små biter. Rens soppen.
- Smelt smøret i en kjele og tilsett løk, gulrot og rotselleri. La det surre i ca 2 minutter før du tilsetter soppen. Legg på lokk og la dett surre videre i ca 5 minutter.
- Tilsett buljong og hvitvin. Kok opp og la det småkoke i ca 8 minutter.
- Ha soppblandingen i en foodprocessor og kjør til massen blir helt jevn. Du kan også bruke stavmikser.
- Ha den tilbake i kjelen og tilsett helmelk og kremfløte. La suppen få ett godt oppkok og smak til med salt og pepper.
- Skjær litt sopp i tynne skiver og stek i smør for pynt. Dryss på litt salt og pepper. Fordel litt suppe i hver tallerken, legg på sopp og basilikum.
- Servèr med ristet brød.