Spinatsuppe
Rask og enkel suppe som er perfekt i en travel hverdag. Proppfull med vitaminer og veldig god.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 stk Løk
- 1 båt Hvitløk
- 0,5 stk Knollselleri (sellerirot)
- 2 ss Smør
- 4 dl Vann
- 4 dl Matfløte
- 2 pk Frisk spinat (vasket)
- 0,5 stk Sitron (saft)
Fremgangsmåte:
- Vask, skrell og kutt løk, hvitløk og sellerirot i mindre biter.
- Smelt smør i en kjele, tilsett grønnsakene og la det hele surre i 5 minutter.
- Tilsett vann og fløte og kok opp. Ha deretter i spinaten og la suppen koke opp på ny.
- Hell suppen over i en foodprosessor eller kjør suppen glatt med en stavmikser. Hell suppen tilbake i kjelen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.Du kan for eksempel servere suppen med røkelaks, crème fraîche eller finhakket bladpersille før servering.