Appelsin- og hvitløksmarinert ost
Tapa betyr "lokk" på spansk. Hvorfor man har brukt dette ordet for de spanske smårettene er omdiskutert, men mange mener det kommer av at de små tallerkenene med mat ble plassert på toppen av glass for å forhindre fluer i drikken. Marinert ost er en av de populære tapasene.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 100 g Gulost (f. eks Jarlsberg, edamer eller sveitser)
- 50 g Valnøttkjerner
- 3 båt Hvitløk
- 1 stk Appelsin , revet skall
- 2 ss Frisk timian
- 0,25 ts Salt
- 2 dl Olivenolje
Fremgangsmåte:
- Skjær ost i terninger.
- Legg ost, valnøtter, hvitløk, appelsinskall, timian og krydder lagvis i en krukke eller glass.
- Hell over olje og la osten stå og trekke på et kjølig sted i minst 1 døgn.