Bakte rotgrønnsaker med chevre og hvitløk
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 8 stk Potet
- 2 stk Gulrot
- 1 stk Knollselleri (sellerirot)
- 4 båt Hvitløk
- 1 ss Smør
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Malt hvit pepper
- 3 dl Matfløte
- 6 stilk Frisk kruspersille
- 100 g Chevre (hvit geitost)
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 225 °C.
- Vask og skrell grønnsakene. Del potetene i båter, gulrøttene og rotsellerien i staver. Skrell hvitløksfeddene.
- Smør en ildfast form og legg alle grønnsakene i. Krydre med salt og pepper.
- Hell over matfløten og stek retten på nederste rille i ovnen i 30-40 minutter.
- Skjær chevre i skiver, og legg de over grønnsakene de siste minuttene av steketiden.
- Dryss over finhakket kruspersille rett før servering. Server gjerne litt spekeskinke, røkt fisk eller godt brød til.