Bakte rotgrønnsaker med chevre og hvitløk

Tid40-60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 8 stk Potet
  • 2 stk Gulrot
  • 1 stk Knollselleri (sellerirot)
  • 4 båt Hvitløk
  • 1 ss Smør
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Malt hvit pepper
  • 3 dl Matfløte
  • 6 stilk Frisk kruspersille
  • 100 g Chevre (hvit geitost)

Fremgangsmåte:

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Vask og skrell grønnsakene. Del potetene i båter, gulrøttene og rotsellerien i staver. Skrell hvitløksfeddene.
  3. Smør en ildfast form og legg alle grønnsakene i. Krydre med salt og pepper.
  4. Hell over matfløten og stek retten på nederste rille i ovnen i 30-40 minutter.
  5. Skjær chevre i skiver, og legg de over grønnsakene de siste minuttene av steketiden.
  6. Dryss over finhakket kruspersille rett før servering. Server gjerne litt spekeskinke, røkt fisk eller godt brød til.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.