Asparges i fløtesaus
Asparges er vårens og sommerens deiligste grønnsak. Prøv den på grillen eller i stekeovnen.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 1 bunt Grønn frisk asparges
- 1 dl Pinjekjerner
- 3 dl Kremfløte eller matfløte
- 3 ss Frisk timian , evt oregano eller basilikum
Fremgangsmåte:
- Kutt av ca 2 cm av den nederste delen av stilken på aspargesen eller ta tak i stilkenden omtrent midt på aspargesen og bøy den til den seige enden knekker. Skrell så den nederste delen av stilken.
- Rist pinjekjernene ved middels varme i en stekepanne til de er gylne.
- Legg aspargesen i en ildfast form og hell fløte over. Strø timian og pinjekjerner på toppen.
- Kvern salt og pepper over og sett formen i ovnen i ca 10-15 minutter, til aspargesen er mør.
Kokkens tips:Denne retten kan enkelt lages på grillen også. Da lager du en kurv av aluminiumsfolie og legger aspargesen i, før du heller i fløte og tilsetter de resterende ingrediensene. legg aluminiumskurven på grillen, og la den grilles til aspargesen er mør, ca 10-15 minutter.