Ostesaus
En kremaktig og fyldig saus som er ideell hvis du vil bruke opp osterester. Sausen passer til pasta, hvitt kjøtt, okse og svin.
Under 20 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 2 ss Smør
- 2 ss Hvetemel
- 4 dl Melk
- 2 dl Gulost
- 0,5 ts Salt
- 0,25 ts Malt muskat
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme og rør inn melet. La det surre under omrøring i ca 2 minutter.
- Skru ned varmen til det laveste og spe med melk. Her er det viktig å røre godt for å unngå klumper. Kokkens tips:Hvis du syns det er vanskelig å få en klumpfri saus, kan du prøve å varme opp melken før du sper den i melblandingen.
- Kok opp under omrøring og la sausen småkoke i ca 5 minutter.
- Sett platen på laveste trinn, tilsett osten og la den smelte i sausen. Rør godt og smak til med krydder. Sausen må ikke koke etter at osten er tilsatt. Ernæringsrådgiverens tips:Ønsker du en magrere hverdagsmiddag med færre kalorier, kan du godt bruke lettere melk og lettere gulost i sausen eller redusere ostemengden noe.