Våre beste oppskrifter med blåmuggost
Blåmuggoster gir mye smak og er spesielt godt egnet i matlagingen. Finn inspirasjon til nye retter å bruke blåmuggost i med disse åtte deilige oppskriftene.
Høsten 2016 ble en norsk blåmuggost kåret til verdens beste ost under oste-VM i San Sebastian i Spania. Etterspørselen etter den norske osten steg raskt til værs, og butikkhyllene ble tomme på rekordtid.
Perfekt egnet til matlaging
Blåmuggost kommer i mange varianter og kan være alt fra myk og mild, til sterk og smaksrik. Ostene lages som regel av kumelk, men noen lages også av sauemelk (Roquefort). Les mer om blåmuggost i vårt meierileksikon.
Blåmuggoster passer utmerket til..
- pasta
- pizza
- dressinger
- dipper
- supper
- sauser
Mange synes også de smaker nydelig på pepperkaker til jul. Serverer du blåmuggost på ostefatet er sprø kjeks og søte frukter som pære, druer og aprikos det beste tilbehøret. Fikenmarmelade, honning og tørket frukt er også svært godt til disse ostene.
Fransk ostesuppe
Suppe er alltid lettvint og godt. Blåmuggosten gir denne et lite sting - nydelig!
Toast med blåmuggost og spekeskinke
Varm blåbuggost og spekeskinke er en fantastisk smakskombinasjon.
Pepperkaker med blåmuggost, nøtter og honning
Dropp de vanlige ostekjeksene i jula, prøv denne smakskombinasjonen med pepperkake og blåmuggost istedenfor!