Vaffelkake med hvit sjokoladekrem og bringebær
Vafler er alltid en suksess! Prøv deg på denne vaffelkake med masse hvit sjokoladekrem og deilig bringebær til spesielle anledninger.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- Krem:
- 100 g Hvit kokesjokolade
- 2 dl Lettmelk
- 1 ss Maisstivelse (maizena)
- 2 stk Eggeplomme
- 25 g Mørk sjokolade, 70% kakao
- 1 dl Kremfløte
- Vaffelrøre:
- 3 stk Egg
- 2 ss Sukker
- 4 dl Syrnet melk naturell
- 2 dl Lettmelk
- 2 ss Kakaopulver (kan sløyfes)
- 4 ss Havregryn
- 200 g Hvetemel
- 1 ts Natron
- 100 g Smør
- 100 g Bringebær
Fremgangsmåte:
HVIT SJOKOLADEKREM:
- Hakk hvit sjokolade i mindre biter.
- Ha melk, maisenna, eggeplommer og den hvite sjokoladen i en kjele. Kok opp under stadig omrøring til den begynner å tykne.
- Ha kremen i en stor bolle, dekk til med plastfolie og sett i kjøleskapet til kremen er kald.
- Hakk den mørke sjokoladen i mindre biter. Pisk fløten halvstiv og bland deretter denne inn inn i den avkjølte sjokoladekremen. Bland inn hakket mørk sjokolade.VAFFELRØRE:
- Pisk egg og sukker, og bland inn syrnet melk, melk og alle de tørre ingrediensene.
- Smelt smør og tilsett røren. Sett kaldt i ca. 20 minutter.
- Stek vafler og legg deretter vaflene lagvis med den hvite sjokoladekremen. Topp med bringebær.