Vafler med rømme
Vafler passer å lage til så mangt; alt fra møter og hyggelig jobblunsjer, til kaffebesøk og bursdagsfester, loppemarked og lotteri. Kos dere med vafler og test hva dere kan om meieriprodukter i vår quiz!.
40-60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 4 dl Melk
- 2 dl Lettrømme
- 4 stk Egg
- 6 dl Hvetemel
- 1 ss Vaniljesukker
- 0,5 ts Natron
- 1 dl Sukker
- 0,5 ts Salt
- 1 ts Malt kardemomme
- 100 g Meierismør
Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene, bortsett fra smør, til en jevn røre. La den svelle i minst ½ time. Kokkens tips:Du kan gjerne bytte ut rømmen med syrnet melk. Har du melk som har gått ut på dato kan denne også som regel fint brukes i vaffelrøre.
- Smelt smøret og rør det inn.
- Stek vaflene og server de gjerne varme med frisk bær og kvarg eller en god skive brunost.
Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost, inneholder mye jod ? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn.