Sjokoladebomber til varm kakao
Garantert en annerledes måte å servere kakao på! Hell varm melk over sjokoladebomben og nyt synet av sjokolade som smelter og marshmallows som flyter til topps.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 3 stk.
- 200 g Mørk kokesjokolade
- 7,5 dl Melk
- 50 g Melkesjokolade (til servering)
Fremgangsmåte:
- Grovhakk 130 gram sjokolade og ha det i en bolle. Sett bollen med sjokoladen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke komme i kontakt med vannet. Rør gjerne litt underveis mens sjokoladen smelter.
- Ta bollen bort fra det varme vannet, finhakk resten av sjokoladen, og tilsett mens du rører til sjokoladen er glatt.
- La sjokoladen kjøle seg ned på kjøkkenbenken til den begynner å bli litt fastere.
- Smør 6 silikonformer med sjokoladen. Du kan bruke baksiden på en teskje eller en bakepensel til dette. Spar litt av sjokoladen til senere.
- Sett formen kaldt til sjokoladen har stivnet helt, cirka 30 minutter.
- Press deretter forsiktig sjokoladen ut av formene.
- Ha mini-marshmallows i den ene halvdelen. Ha litt smeltet sjokolade langs kanten på den tomme sjokoladeformen, og press kantene lett sammen. Gjenta med alle sjokoladekulene.
- La sjokoladebombene stå i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
- Legg en sjokoladebombe i et krus, fyll opp med varm melk og rør godt.
- Servér gjerne med litt revet melkesjokolade på toppen.