a herd of cows grazing in a grassy field
Melk.no/Aktuelt

Hvordan påvirkes meierisektoren av en verden i endring?

Krig i Europa og en ny Trump-administrasjon skaper usikkerhet i det globale matvaremarkedet. Trusselen om handelskrig kan få store konsekvenser for norsk landbruk og matsikkerhet. Samtidig ser vi for første gang på lenge vekst i alle meierikategorier i Norge – men hverdagen for norske melkebønder er fortsatt krevende.

Bli med på seminar: Hvordan påvirkes meierisektoren av en verden i endring?

Sted: Stortingsgata kurs og konferansesenter, Stortingsgaten 20
Tid: 1. april kl. 8:15 (registrering) - 15:30
Påmeldingsfrist: 26. mars

Meld deg på her


Seminaret arrangeres av den norske delen av International Dairy Federation (IDF). IDF Norge består av representanter for ulike meieriaktører, Mattilsynet, emballasjeprodusenter og universitetsmiljøene, og seminaret er åpent for alle.

Spørsmål sendes til seminar@melk.no

Program

Programmet er delt i fire tema der hver del avsluttes med en spørsmålsrunde.

08:15 | Registrering og kaffe

DEL 1: IDF Norge og smakebiter fra arbeidet i meieribransjen internasjonalt

08:45 | Velkommen
Ida Berg Hauge, leder av IDF Norge og direktør, Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

09:00 | Hva jobber IDF med internasjonalt nå - og hva betyr det for oss i Norge?
Helle Huseby, fagsjef handelspolitikk i TINE og leder i IDFs Standing Committee of Dairy Policies and Economics

09:20 | Outlook for the Global Dairy Market in a volatile geopolitical context
Mark Voorbergen, Global Dairy Market Analyst, Voorbergen Consultancy

10:00 | Kaffepause

DEL 2: Internasjonal handels- og miljøpolitikk

10:30 | Ny amerikansk handelspolitikk med Trump. Hva kan vi forvente fremover, hva gjør norske myndigheter og hvilke konsekvenser bør norsk næringsliv forberede seg på?
Kristin Hansen, avdelingsdirektør, Avdeling for Europa og handel, UD

11:00 | Den danske klimamodellen: En trepartsavtale med ingredienser som klimaskatt, Bovaer og mye mer
Esben E. Rasmussen, direktør, Danish Dairy Board i Brussel



11:40 | Lunsj


DEL 3: Fremtidens melkeproduksjon i Norge

12:20 | Bærekraftstiltak i norsk meierisektor
Johanne Kjuus, direktør Bærekraft, TINE

12:40 | Betydningen av avl for fremtidens bærekraftige ku
Kristin Malonæs, CEO, GENO

13:00 | Hvordan er det å være melkebonde i dag?
Odd-Einar Hjortnæs, melkebonde i Asker

13:40 | Kaffepause

DEL 4: Meieriprodukter – forskning og prosessering

14:00 | Siste nytt innenfor forskning på ost
Davide Porcellato, førsteamanuensis, SciFood: Food quality and sustainability group, NMBU

14:20 | Meieriprodukter og prosessering - hva er fakta?
Siv Skeie, professor og forsker på melkekvalitet og produksjon av meieriprodukter, NMBU

14:50 | Hva er det som er så spesielt med Jarlsberg?
Helge Einar Lundberg, spesialist i allmennmedisin, fastlege og forsker, NIH

15:30 | Avslutning

Meld deg på her

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.