Hjerteboller
Med en pepperkakeform kan du stikke ut hjerter av bolledeigen og stikke ut mindre hjerter i marsipan som legges på toppen. En søt bollevariant til noen du er glad i.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 40 stk.
- 250 g Smør
- 6 dl Melk
- 100 g Gjær
- 2 stk Egg
- 2 dl Sukker
- 0,25 ts Salt
- 3 ts Malt kardemomme
- 1 kg Hvetemel
- 100 g Marsipan
- 1 stk Eggehvite
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret i en kjele, ta den av platen og tilsett melken. Rør om og sjekk at temperaturen er lunken.
- Ha det over i en bakebolle. Smuldre i gjær og tilsett egg, sukker, salt og kardemomme.
- Ha i hvetemel litt etter litt mens det eltes inn i deigen. Reguler mengden slik at deigen har god motstand. Dekk til med ett klede, og hev til dobbel størrelse, i ca. 40 minutter.
- Kjevle den ut med lette tak til en 1 cm tykk leiv, direkte på smurt bakeplate. Stikk ut hjerter med en middelsstor pepperkakeform, pass på å gi plass for hjertene hever seg. Ta bort deigrester mellom hjertene.
- Kjevle så ut ekte marsipan med melis som bakemel, til 1-2 mm tykkelse. Stikk ut med en mindre hjerteform.
- Pensle marsipanhjertene med eggehvite slik at de limer seg fast i deigen. Legg dem på og sett bollene til heving i ca. 30 minutter. Stek hjertebollene ved 225 °C på midterste rille i 10-15 minutter. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.