Knuter med sjokolade og et glass varm sjokolade med krem

Knuter med sjokolade

Lag saftig gjærbakst med kvarg og melkesjokolade. Disse sjokoladeknutene passer perfekt sammen med et glass melk.

Se flere spennende bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 35 stk.

  • 200 g Smør
  • 5 dl Melk
  • 50 g Gjær
  • 2 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
  • 2 dl Sukker
  • 2 ts Malt kardemomme
  • 50 g Melkesjokolade (sjokoladelinser)
  • 1 stk Egg
  • 20 g Sjokoladestrøssel
  • 0,5 ts Salt
  • 2 stk Egg
  • 720 g Hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret og ha i melken.
  2. Rør gjæren ut i væsken og tilsett kvarg, sukker, salt, kardemomme og egg.
  3. Elt inn hvetemel litt etter litt til en smidig deig. La den heve under plast i 40 min.
  4. Trill deigen ut i lange pølser som du former til knuter. Legg dem på et bakepapir.
  5. Stikk sjokoladelinser eller hakket melkesjokolade ned i knutene. La den etterheve 30 minutter.
  6. Pensle knutene med egg og strø sjokolade på toppen. Stek dem ved 200 °C midt i ovnen i 15-20 minutter til de har en pen gyllen farge. Avkjøles på rist.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til sjokoladeknutene så får du i deg 1 av 3 om dagen.  Se flere spennende bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.