Knuter med sjokolade og et glass varm sjokolade med krem
.../Oppskrifter/Bakst/Boller

Knuter med sjokolade

Lag saftig gjærbakst med kvarg og melkesjokolade. Disse sjokoladeknutene passer perfekt sammen med et glass melk.

Se flere spennende bolleoppskrifter her.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 35 stk.

  • 200 g Smør
  • 5 dl Melk
  • 50 g Gjær
  • 2 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
  • 2 dl Sukker
  • 2 ts Malt kardemomme
  • 50 g Melkesjokolade (sjokoladelinser)
  • 1 stk Egg
  • 20 g Sjokoladestrøssel
  • 0,5 ts Salt
  • 2 stk Egg
  • 720 g Hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smøret og ha i melken.
  2. Rør gjæren ut i væsken og tilsett kvarg, sukker, salt, kardemomme og egg.
  3. Elt inn hvetemel litt etter litt til en smidig deig. La den heve under plast i 40 min.
  4. Trill deigen ut i lange pølser som du former til knuter. Legg dem på et bakepapir.
  5. Stikk sjokoladelinser eller hakket melkesjokolade ned i knutene. La den etterheve 30 minutter.
  6. Pensle knutene med egg og strø sjokolade på toppen. Stek dem ved 200 °C midt i ovnen i 15-20 minutter til de har en pen gyllen farge. Avkjøles på rist.

3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til sjokoladeknutene så får du i deg 1 av 3 om dagen.  Se flere spennende bolleoppskrifter her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.