Knuter med sjokolade
Lag saftig gjærbakst med kvarg og melkesjokolade. Disse sjokoladeknutene passer perfekt sammen med et glass melk.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 35 stk.
- 200 g Smør
- 5 dl Melk
- 50 g Gjær
- 2 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- 2 dl Sukker
- 2 ts Malt kardemomme
- 50 g Melkesjokolade (sjokoladelinser)
- 1 stk Egg
- 20 g Sjokoladestrøssel
- 0,5 ts Salt
- 2 stk Egg
- 720 g Hvetemel
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og ha i melken.
- Rør gjæren ut i væsken og tilsett kvarg, sukker, salt, kardemomme og egg.
- Elt inn hvetemel litt etter litt til en smidig deig. La den heve under plast i 40 min.
- Trill deigen ut i lange pølser som du former til knuter. Legg dem på et bakepapir.
- Stikk sjokoladelinser eller hakket melkesjokolade ned i knutene. La den etterheve 30 minutter.
- Pensle knutene med egg og strø sjokolade på toppen. Stek dem ved 200 °C midt i ovnen i 15-20 minutter til de har en pen gyllen farge. Avkjøles på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til sjokoladeknutene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere spennende bolleoppskrifter her .