Nanbrød
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
4 porsjoner
- 1,5 dl Melk
- 0,5 pk Gjær
- 1 ts Sukker
- 300 g Hvetemel
- 0,25 ts Salt
- 2 ss Smør (smeltet)
- 0,5 dl Yoghurt naturell
Fremgangsmåte:
- Varm melken til den er lunken.
- Bland deretter litt av melken sammen med gjær og sukker i en bolle. Dekk til med plast eller et lokk, og la det stå til gjæren "bobler".
- Bland sammen mel og salt. Rør deretter inn gjærblandingen, resten av melken, smeltet smør og yoghurt.
- Elt deigen godt, minimum 10 minutter. La deretter deigen heve til dobbelt størrelse.
- Sett ovnen på så høy varme som mulig.
- Del deigen i fire og kjevle ut deigen til nanbrødene er cirka 0,5 cm høye.
- Pensle med smør og strø over med nigellafrø eller sesamfrø.
- Stek nanbrødene øverst i ovnen enten på en stekeplate kledd med bakepapir eller på en pizzastein.
- Pensle nanbrødene med smeltet smør med engang du har tatt dem ut av ovnen, og pakk dem inn i et rent kjøkkenhåndkle.