Grissini
Sprø og hjemmelagde grissini med valmuefrø passer perfekt til supper eller en smakfull salat. Prøv disse brødpinnene neste gang du inviterer på ostefat.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 30 stk.
- 25 g Gjær
- 25 g Meierismør
- 3 dl Lettmelk
- 1 ts Salt
- 360 g Finbakstmel
Fremgangsmåte:
- Smelt smøret og ha i melken. Smuldre gjæren i bakebollen med den fingervarme melkeblandingen.
- Tilsett salt og så mye mel at deigen er passe fast og smidig. Arbeid deigen godt. Sett den til heving under plast på et lunt sted i omlag 30 minutter.
- Ha deigen på bakebordet og del den i 30 små biter. Trill dem ut til ca. 30 cm lange lengder. Legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. La dem heve under plast på et lunt sted i omlag 20 minutter.
- Dusj grissiniene med romtemperert vann fra dynkeflaske og dryss eventuelt på litt valmuefrø. Stek dem til de er gylne og sprø i stekeovnen ved 175 °C i 25 - 30 minutter. Avkjøl på rist og oppbevar dem tørt. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til måltidet når du serverer grissini så får du i deg 1 av 3 om dagen.