Urtebaguetter
Urtebaguetter med persille og gressløk er deilige på smak og passer utmerket både alene og ved siden av andre retter.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 2 stk.
- 5 dl Lettmelk
- 50 g Gjær
- 50 g Smør
- 2 ts Salt
- 2 ss Sukker
- 1 dl Solsikkekjerner
- 840 g Hvetemel
- 1 stk Egg
- 1 dl Frisk kruspersille , finhakket
- 1 ss Flaksalt
Fremgangsmåte:
- Rør ut gjæren i melken.
- Smelt smør og tilsett det sammen med salt, sukker, hakkede urter og solsikkekjerner.
- Tilsett nesten alt melet og arbeid med deigen til den kjennes smidig og glatt. Heves til dobbelt størrelse.
- Del deigen i to emner og del også disse i to. Trill hver del til to lange pølser og tvinn dem sammen på langs. Legg dem så på en bakeplate og etterhev i 30 minutter.
- Pensle baguettene med egg og dryss over havsalt før de stekes midt i ovnen ved 220 °C i 30 - 40 minutter.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til urtebaguettene så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere smakfulle brød her .