Urtebrød
Prøv dette smaksrike urtebrødet som tilbehør til for eksempel salater, supper og kyllingretter. Brødet inneholder ferskost som gjør det ekstra saftig.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 2 stk.
- 50 g Gjær
- 5 dl Lettmelk
- 3 dl Cottage cheese eller kvarg
- 0,5 dl Rapsolje
- 1 ts Salt
- 6 dl Sammalt hvete, grov
- 600 g Hvetemel
- 0,5 dl Frisk kruspersille
- 0,5 dl Frisk dill
- 1 stk Egg
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst.
- Tilsett cottage cheese eller kvarg, olje, salt, sammalt mel og det meste av hvetemelet. Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd til deigen slipper bakebollen.
- Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca. 1 time.
- Ta deigen opp på melet bakebord. Finhakk krydderet. Elt deigen lett, tilsett krydderet, trill ut og form til 2-3 brød.
- Etterhev ca. 30 minutter. Pensle med egg og skjær et snitt på skrå med en skarp kniv. Stek brødene i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.