Yoghurtbrød
Ferskt brød er alltid godt, og med yoghurt i deigen blir brødet ekstra saftig. Yoghurtbrødet lager lager du enkelt selv.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 2 stk.
- 50 g Gjær
- 4 dl Melk
- 0,5 dl Rapsolje
- 3,5 dl Yoghurt naturell
- 2 ts Salt
- 2 dl Sammalt hvete, grov
- 3 dl Sammalt hvete, fin
- 1 dl Havregryn
- 500 g Hvetemel
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til 37 °C. Hell litt over gjæren og rør til den er oppløst.
- Tilsett olje, yoghurt, mel, havregryn og salt. Hold eventuelt tilbake noe av melet. Bland sammen til en smidig deig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med eltekrok til denne jobben.
- La deigen heve under plast på et lunt sted til dobbel størrelse.
- Form deigen til to brød. Runde eller avlange.
- La brødene etterheve i ca. 20 minutter og stek dem deretter i forvarmet ovn ved 225 °C i ca. 30 minutter. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.