Tebirks med valmuefrø
Tebirks smaker godt med ost eller syltetøy på. Nydelig til en kopp te eller et glass iskald melk.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- 3,5 dl Vann
- 50 g Meierismør
- 25 g Gjær
- 1 ts Sukker
- 0,5 ts Salt
- 500 g Hvetemel
- 50 g Meierismør , halvsmeltet
- 1 stk Egg , til pensling
- 2 ss Valmuefrø , til å strø på
Fremgangsmåte:
- Varm vann og smør til det er fingervarmt, ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og rør den ut i væsken.
- Rør inn sukker, salt og mel. Arbeid deigen raskt sammen for at den ikke skal bli seig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast.
- Ha deigen på bakebordet. Kjevle den til et rektangel på ca. 22 x 80 cm. Stryk det halvsmeltede smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den usmurte delen først inn. Snu skjøten ned mot bordet og skjær 4 cm brede stykker.
- Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på et lunt sted i 30 minutter.
- Pensle med egg og strø rikelig med valmuefrø over. Stekes til de er gylne i stekeovnen ved 250 °C i 12 - 15 minutter. Avkjøles på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til disse tebirksene så får du i deg 1 av 3 om dagen.