Lettvinte og saftige scones
Disse er ypperlig for deg som er på farten. Sconesene er klare på under 30 minutter og passer godt til både frokost, kvelds og i nistepakken.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 3,5 dl Sammalt hvete, grov
- 3,5 dl Hvetemel
- 3 ts Bakepulver
- 1 ts Salt
- 2 ts Sukker (kan sløyfes)
- 6 dl Syrnet melk (f. eks. kefir)
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 230 °C
- Bland alt det tørre.
- Rør melken godt inn, deigen skal være løs. Kokkens tips:Hvis du ikke har syrnet melk kan du fint bruke vanlig melk eller yoghurt naturell med litt melk istedenfor.
- Ta deigen med en spiseskje og sett "små hauger" på en stekeplate med bakepapir.
- Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
- Avkjøl på rist. Smaker best nystekte. Ernæringsrådgiverens tips:En scone med gulost og et iskaldt glass melk gir deg 2 av de 3 porsjonene med meieriprodukter du trenger hver dag. Det bidrar til å sikre inntaket ditt av blant annet jod og kalsium.