Frokostscones
Deigen kan fint stå i kjøleskapet noen dager, og stekes etterhvert. Da har du alltid rykende ferske scones lett tilgjengelig.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 8 stk.
- 2,5 dl Hvetemel
- 2 dl Sammalt hvete, fin
- 2 ts Bakepulver
- 1 ss Sukker (kan sløyfes)
- 3 ss Smør
- 2 dl Melk
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 220 °C.
- Smelt smøret.
- Bland det tørre. Rør deretter inn smør og melk . Ernæringsrådgiverens tips:For en litt mer proteinrik og enda saftigere variant, kan du bytte ut noe av melken med cottage cheese.
- Bruk to spiseskjeer og sett runde kaker, 5-7 cm i diameter, på en bakepapirkledd stekeplate.
- Stek scones midt i ovnen i 12-15 minutter til de er godt hevet og gjennomstekt.
- Server nystekte scones med favorittpålegget til. Kokkens tips:Scones er velegnet til frysing. De tines best i stekeovn på 200 °C i cirka 5 minutter.