Sjokolademuffins med sjokoladekrem og salt karamell
Her får du søtt og salt i skjønn forening. Muffinsene er enkle å lage og kan serveres i alle anledninger.
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 10 stk.
- Muffins:
- 1 stk Egg
- 125 g Sukker
- 125 g Hvetemel
- 0,5 ts Salt
- 1 ts Natron
- 0,5 ts Bakepulver
- 50 g Kakaopulver
- 1 dl Syrnet melk (f. eks. kefir)
- 0,5 dl Vann
- 1,5 ss Rapsolje
- Sjokoladekrem:
- 3 dl Kremfløte
- 1 plate Kokesjokolade (lys)
- Karamellsaus:
- 3 dl Kremfløte
- 225 g Brunt sukker
- 100 g Usaltet meierismør
- 3 krm Salt
- 0,5 dl Melk
Fremgangsmåte:
Sjokolademuffins:
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Pisk sukker og egg til en luftig eggedosis. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin og ballongvisp til dette, da er det gjort på 5 minutter.
- Bland sammen mel, salt, natron, bakepulver og kakaopulver og hell det i eggedosisen. Tilsett kefir, vann og olje og rør det hele godt sammen, i ca et minutt.
- Fordel røren i muffinsformer. Ønsker du store muffins er det nok til ca 10 stk, lager du små muffins kan du få 12-15 stk.
- Stek mitt i ovnen i ca 15 minutter. Avkjøl dem helt før du har på sjokoladekremen. Sjokoladekrem:
- Hell 3 dl kremfløte i en kasserolle og sett den på middels varme.
- Knekk i en plate kokesjokolade og rør godt til sjokoladen er helt smeltet i fløten og du har fått en jevn blanding.
- Avkjøl fløteblandingen helt, gjerne i kjøleskap.
- Når fløten har blitt helt kald, pisker du den med en håndmikser eller i en kjøkkenmaskin til du får en fyldig og stiv krem. Salt karamellsaus:
- Ha fløte, brunt sukker og smør i en liten kjele og la det smelte sammen på svak varme. Rør inn havsalt og avkjøl. Montering:
- Ha kremen i en sprøytepose og lage fine topper på muffinsene.
- Strø litt flaksalt på toppen av kremen, det fremhever smaken.
- Hell karamellsausen i en liten kanne og la gjestene helle sausen over muffinsene selv.