Grove kuvertbrød med melk
Bak grove kuvertbrød som passer perfekt på frokostbordet, som tilbehør til varme supper, i matpakken eller til kveldsmat.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 500 g Hvetemel
- 100 g Siktet rugmel
- 100 g Sammalt rug, grov
- 200 g Sammalt hvete, fin
- 25 g Havrekli
- 1 ts Salt
- 25 g Smør
- 30 g Maltekstrakt
- 6 dl Melk
- 25 g Gjær (fersk)
- 1 ss Solsikkekjerner
- 1 ss Sesamfrø
Fremgangsmåte:
- Bland alt det tørre i en stor bakebolle.
- Smelt smør, tilsett maltekstrakt og melk og varm opp til 37° C. Rør ut gjæren i litt av væsken. Hell deretter gjærblandingen og resten av melke- og smørblandingen opp i melet og elt godt.Tilsett litt mer lunken melk dersom deigen virker for fast.
- Strø litt mel over deigen, dekk den med plast eller et klede og la deigen stå på kjøkkenbenken i 2 timer.
- Ha deigen ut på et melet bakebord, og del den i 12 emner. Elt emnene godt og form til kuvertbrød. Etterhev i 45 minutter.
- Snitt brødene på langs med en skarp kniv, og strø hvetemel, sesamfrø eller solsikkekjerner over brødene. Stekes midt i ovnen ved 210° C i 12 minutter. Avkjøl på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på brødskiven med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen. Se flere oppskrifter på smakfull bakst her .