Landboller
Lag disse smaksrike landbollene med anis og karve og fyll dem gjerne med ost, skinke og tomat. Bollene bakes med syrnet melk og blir derfor ekstra saftige. De egner seg også godt til frysing.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- 25 g Gjær
- 2 ss Rapsolje eller annen nøytral olje
- 1 ts Salt
- 1 ts Anisfrø
- 1 ts Karve
- 120 g Sammalt hvete, grov
- 200 g Hvetemel
- 3 dl Syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
Fremgangsmåte:
- Bland melken med gjæren i en bolle.
- Tilsett mel, olje og krydder.
Kokkens tips:Hvis du ikke ønsker smaken av karve eller anis, kan krydderet sløyfes. - Arbeid deigen smidig med maskin eller for hånd i 5 minutter.
- Tilsett salt og fortsetter å jobbe med deigen til den slipper bakebollen.
- Dryss litt mel over, dekk med plast og hev ca. 1 time. Ta deigen opp på melet bakebord.
- Elt deigen lett og trill ut til en pølse. Del deigen i biter og trill til boller.
- Legg bollene på bakepapir på stekeplate og klem de flate med hånden. Etterhev om lag 30 minutter.
- Pensle med vann og dryss med litt anis eller karve. Stek bollene midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter til de er gylne. Avkjøl bollene på rist.
3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til bollene så får du i deg 1 av 3 om dagen.