Ostekringler
Disse saftige kringlene er tilsatt ost for et ekstra smakfullt resultat. Ostekringlene kan spises til salat, supper eller gryteretter, og er også perfekte som en overraskelse i matpakken.
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 15 stk.
- 50 g Smør
- 25 g Gjær
- 1 ts Salt
- 1 stk Egg
- 200 g Sammalt hvete, fin
- 320 g Hvetemel
- 4 dl Syrnet melk (f. eks. kulturmelk)
- 100 g Gulost
Fremgangsmåte:
Kokkens tips:Du kan gjerne bytte ut sesamfrø med karve, valmue- eller solsikkefrø.
- Smelt smør, tilsett melk og varm til 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i væsken. Rør til gjæren er oppløst.
- Tilsett salt, ost, egg, grovt mel og hvetemel. Arbeid deigen for hånd eller i maskin til den er smidig og knapt slipper bakebollen. Dekk deigen til med plast og etterhev i ca. 40 minutter på et lunt sted.
- Elt deigen på et melet bakebord. Trill til pølser og del i 15 like store biter. Trill hver bit til en pølse som formes til en kringle. Legg på bakepapir på stekeplate og etterhev i omlag 30 minutter.
- Pensle med mel og dryss på hakkede solsikkefrø. Stek kringlene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist. 3 om dagen:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Gulost på rundstykkene med et glass melk til gir deg 2 av 3 om dagen.