dronning maud fromasj
.../Oppskrifter/Desserter/Fromasj og mousse

Dronning Maud fromasj

Dronning Maud fromasj eller pudding er oppkalt til ære for Norges tidligere dronning. Desserten er også kalt for "Haugesunddessert".

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 5 stk Gelatinplater
  • 1 plate Kokesjokolade
  • 6 dl Kremfløte
  • 5 stk Eggeplomme
  • 5 ss Sukker
  • 2 ss Vann
  • 0,5 dl Portvin

Fremgangsmåte:

  1. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Visp fløten til luftig krem.
  3. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker og bland deretter eggedosis og krem.
  4. Klem ut vann av gelatinen og løs de opp i ca 2 ss kokende vann.
  5. Tilsett portvin og bland gelatinoppløsningen i fromasjkremen.
  6. Sett kremen i kjøleskapet til kremen begynner å stivne.
  7. Riv sjokoladen fint og legg deretter fromasjkrem og sjokolade lagvis i f.eks vinglass.
  8. La den stivne i kjøleskapet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.