Varm sjokoladesufflé
Sufflé er en luftig matrett basert på blant annet stivpiskede eggehviter som gjør at den heves på sin karakteristiske måte.
Ingredienser:
Porsjoner
- 200 g Mørk sjokolade, 52 % kakao
- 2 dl Helmelk
- 50 g Smør
- 4 stk Eggeplomme
- 20 g Maisstivelse (maizena)
- 150 g Sukker
- 50 g Sukker
- Sjokoladesufflé
- 2 ts Kakaopulver
- 6 stk Eggehvite
- 1 ss Melis
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 180 °C med over- og undervarme.
- Smør porsjonssuffléformer eller en stor suffléform.Hvis du setter formene kaldt etter første smøring , og gjenta smøringen en gang til, er du helt sikker på å ha dekket alt.
- Dryss godt med sukker og hell ut det som er til overs.
- Rør sammen melk, kakao og maisenna i en kjele og gi det et oppkok mens du visper.
- Rør inn sjokoladebiter og tar kjelen av plata.
- Når sjokolade er smeltet, visp inn eggeplommer etter 5 minutter.
- Visp eggehvitene hvit og tilsett litt og litt sukker men det fortsatt visper.
- Vend 1/3 av marengsen inn i sjokoladeblandingen til den er helt blandet.
- Vend deretter resten av marengsen inn og bland sammen.
- Fordel massen i de smurte formene og rens kanten med papir, slik at ingenting sitter fast fast på toppen av kanten.
- Stek suffléne i porsjonsformene i ca. 12 minutter eller 40–45 minutter hvis du bruker en stor form (suffléten skal ikke være helt stekt i midten).
- Dryss over melis og serveres rett fra ovnen med vaniljesaus, vaniljekseam eller is.