Sjokoladekake med glasur
Her får du en oppskrift på en enkel og smakfulll sjokoladekake med glasur.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
8 porsjoner
- 1 stk Appelsin (revet skall)
- 1 stk Sitron (revet skall)
- 1 ss Appelsinlikør (evt 4 ss appelsinsaft)
- 100 g Meierismør
- 200 g Mørk kokesjokolade
- 4 stk Egg
- 2 dl Sukker
- 1 ts Vaniljesukker
- 1 dl Hvetemel
- 50 g Valnøttkjerner
- Glasur:
- 2 dl Kremfløte
- 200 g Mørk sjokolade, 70% kakao
- Nøtteblanding:
- 50 g Mandler
- 50 g Valnøttkjerner
- 50 g Hasselnøtter
- 50 g Melis
- 0,5 dl Solsikkeolje
Fremgangsmåte:
- Bland appelsinskallet med likør (evt. appelsinsaft). La det koke inn.
- Smelt smøret, ta det bort fra varmen og la sjokoladen smelte i smøret.
- Pisk egg, sukker og vaniljesukker til lett eggedosis.
- Hakk valnøtter.
- Bland sammen den innkokte appelsinblandingen, smør- og sjokoladeblandingen og hvetemelet med nøttene.
- Ha røren i smurt, strødd form på ca. 24 cm i diameter eller formet som et juletre (til en kake på 8 porsjoner). Stek den i ovnen på 175 °C i ca. 50 - 60 minutter.
- Avkjøles i formen.Glasur:
- Varm fløte i en kjele på svak varme. Hell den over en bolle med sjokolade og rør til du får en glatt glasur.Ved å tilsette litt honning eller sukker blir glasuren enda blankere.
- Sett avkjølt kaken du skal glasere på en rist og et bakepapir under.
- Hell glasuren utover toppen av kaken slik at den renner jevnt nedover sidene og dekker kaken helt.Nøtteblanding:
- Kok nøttene i vann i 5 minutter.
- Sil av og ta bort skinnet hvis du ønsker det.
- Bland nøtter med melis og stek til ønsket bruning i en stekepanne med varm olje. Ta av stekeplaten og avkjøl.
- Grovhakk nøttene og server sammen med sjokoladekaken.