tiramisu

Tiramisu

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • 3 stk Eggeplomme
  • 3 stk Eggehvite
  • 80 g Sukker
  • 90 g Hvetemel
  • 15 g Melis
  • Fingerkjeks:
  • Ostekrem:
  • 3 ss Kaffe
  • 4 stk Eggeplomme
  • 125 g Sukker
  • 500 g Kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
  • 5 ss Portvin
  • 4 stk Eggehvite
  • 4 ss Kakaopulver

Fremgangsmåte:

FINGERKJEKS:

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret luftig i en bakebolle.
  3. Pisk eggehvitene stive sammen med resten av sukkeret i en annen bakebolle.
  4. Bland sammen de piskede plommene og hvitene, og vend inn melet.
  5. Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt massen i 10 cm lange striper.
  6. Dryss på melis og stek dem i 8 minutter ved 200 °C til kakene er lyst gylne.

OSTEKREM:

  1. Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk deretter inn kremosten.
  2. Stivpisk eggehvitene og vend disse inn til slutt.
  3. Legg fingerkjeks i en form, dynk med kaffe og portvin.
  4. Ha på en del ostekrem.
  5. Legg så lagvis til alt er brukt opp, og dryss til slutt over kakaopulver.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.