Tiramisu
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- 3 stk Eggeplomme
- 3 stk Eggehvite
- 80 g Sukker
- 90 g Hvetemel
- 15 g Melis
- Fingerkjeks:
- Ostekrem:
- 3 ss Kaffe
- 4 stk Eggeplomme
- 125 g Sukker
- 500 g Kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
- 5 ss Portvin
- 4 stk Eggehvite
- 4 ss Kakaopulver
Fremgangsmåte:
FINGERKJEKS:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Pisk eggeplommer og halvparten av sukkeret luftig i en bakebolle.
- Pisk eggehvitene stive sammen med resten av sukkeret i en annen bakebolle.
- Bland sammen de piskede plommene og hvitene, og vend inn melet.
- Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt massen i 10 cm lange striper.
- Dryss på melis og stek dem i 8 minutter ved 200 °C til kakene er lyst gylne.
OSTEKREM:
- Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker. Pisk deretter inn kremosten.
- Stivpisk eggehvitene og vend disse inn til slutt.
- Legg fingerkjeks i en form, dynk med kaffe og portvin.
- Ha på en del ostekrem.
- Legg så lagvis til alt er brukt opp, og dryss til slutt over kakaopulver.