Ovnsbakt laks
En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage. Skal du ha selskap er dette en rett som er lett å klargjøre på forhånd.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 800 g Laksefilet
- 1 ss Smør
- 2 stk Sitron
- 2 dl Crème fraîche orginal, 35 %
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen 175 °C.
- Skjær fileten i 8 like store stykker. Legg stykkene i en smurt ildfast form og strø over litt salt.
- Del sitronen på langs. Skjær den ene halvdelene i skiver og legg dem mellom laksestykkene. Riv skallet av den andre halvdelen og dryss sitronskall og grovhakket persille over fisken.
- Ha ca 1 ss crème fraîche på hvert laksestykke.
- Sett forme på øverste rille i ovnen og stek i ca 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
- Server gjerne lakseretten med en salat og couscous. Ernæringsrådgiverens tips:Visste du laks er en kilde til vitamin D, og at melk og meieriprodukter er en kilde til
kalsium ? Vitamin D er blant annet viktig for å kunne ta opp kalsium i kroppen, og dermed sikre at vi kan kunne bygge og vedlikeholde et sterkt skjelett.