Skinkegrateng

Skinkegrateng

En enkel hverdagsrett.

Tid20-40 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

  • 4 dl Makaroni
  • 1 stk Løk
  • 1 stk Rød paprika
  • 1 stk Gul paprika
  • 1 stk Grønn squash
  • 2 ss Smør
  • 300 g Kokt skinke
  • 2 stk Egg
  • 3 dl Melk
  • 1 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper
  • 100 g Gulost (f. eks. Jarlsberg)

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200° C.
  2. Kok makaronien i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Ernæringsrådgiverens tips:Velger du en pastavariant med fullkorn, vil gratengen gi deg mer fiber som gjør at maten metter lenger. Innholdet av vitaminer og mineraler blir også høyere.
  3. Skjær paprika, løk og squash i små biter og fres grønsakene i smør med litt salt og pepper. Kokkens tips:Du kan gjerne variere grønnsakene ut i fra sesong eller hva du liker og har tilgjengelig. Erter og revet gulrot eller sopp og brokkoli smaker også godt.
  4. Bland makaronien, grønnsakene og skinken i en smurt ildfast form.
  5. Visp egg, melk og krydder sammen og hell det over blandingen i formen.
  6. Dryss revet ost på toppen.
  7. Stek mitt i ovnen i ca 20 minutter til gratengen er stivnet og har fått gylden farge.
  8. Server med litt tomatsaus og grønn salat.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.