Skinkegrateng
En enkel hverdagsrett.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 4 dl Makaroni
- 1 stk Løk
- 1 stk Rød paprika
- 1 stk Gul paprika
- 1 stk Grønn squash
- 2 ss Smør
- 300 g Kokt skinke
- 2 stk Egg
- 3 dl Melk
- 1 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
- 100 g Gulost (f. eks. Jarlsberg)
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200° C.
- Kok makaronien i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Ernæringsrådgiverens tips:Velger du en pastavariant med fullkorn, vil gratengen gi deg mer fiber som gjør at maten metter lenger. Innholdet av vitaminer og mineraler blir også høyere.
- Skjær paprika, løk og squash i små biter og fres grønsakene i smør med litt salt og pepper. Kokkens tips:Du kan gjerne variere grønnsakene ut i fra sesong eller hva du liker og har tilgjengelig. Erter og revet gulrot eller sopp og brokkoli smaker også godt.
- Bland makaronien, grønnsakene og skinken i en smurt ildfast form.
- Visp egg, melk og krydder sammen og hell det over blandingen i formen.
- Dryss revet ost på toppen.
- Stek mitt i ovnen i ca 20 minutter til gratengen er stivnet og har fått gylden farge.
- Server med litt tomatsaus og grønn salat.