Ananasis med mynte
Ananas gir deg sommerfølelse hele året, og mynten i ispinnene gir den søte sydhavsfrukten en ekstra piff.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 6 stk.
- 250 g Frisk ananas
- 2 dl Gresk yoghurt med sitron
- 0,5 stk Banan
- 6 blad Frisk mynte
- 0,5 stk Lime
- 1 stk Kiwi
Fremgangsmåte:
- Aller best er det å bruke fersk ananas. Skrell og del ananasen i biter. Har du ikke fersk ananas går det fint å bruke ananas på boks også, velg da en uten tilsatt sukker.
- Hell ananas, yoghurt, banan og mynteblader i en blender og kjør til du har en jevn blanding. Om det er litt for tykt og vanskelig å få blandet ingrediensene kan du tilsette litt vann. Pass på at du ikke har i alt for mye mynte, da denne smaken lett blir dominerende.
- Smak til med en lime. Om du synes du trenger det, kan du også tilsette en skje med honning eller agave sirup.
- Skrell kiwien og skjær den i skiver.
- I liggende former kan du legge kiwiskivene i bunnen og fylle på med yoghurtblandingen. I stående former kan du fylle med blandingen først og så presse en kiwiskive ned langs kanten på formen i hver ispinne.
- Frys ned ispinnene i 4-6 timer før de er klare til servering.