Rabarbraispinner
Husker du smaken av sure rabarbrastilker dyppet i litt sukker? Rabarbra er deilig i både supper, kaker og desserter – og selvfølgelig i ispinner! Rabarbraen bakes med vanilje og sukker for å oppnå maksimal søtsmak på den den sure hagefavoritten.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 6 stk.
- 3 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- 5 stilk Rabarbra
- 3 ss Sukker
- 0,5 ts Vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kutt rabarbraen i biter. Bland sammen sukker og vaniljepulver, og vend rabarbrabitene i blandingen. Legg så rabarbraene i en ildfast form og sett inn i den varme ovnen. Bak rabarbraen i ca. 10 minutter.
- Ta rabarbraen ut og stikk forsiktig i en bit for å kjenne at den har blitt helt myk. Er den myk, er den ferdig.
- Hell av og ta vare på rabarbrasaften som har dannet seg i bunnen av den ildfaste formen og la både saft og rabarbra kjølne helt.
- Rør vaniljekvarg godt sammen med rabarbrasirupen. Da får du en dypere rabarbrasmak.
- Legg bakt rabarbra og isblandingen lag for lag. Sørg for at isblandingen fyller godt rundt de bakte rabarbrabitene. Putt i pinnene og sett isen i frys isen i minimum 4-6 timer.
Kokkens tips:Du kan bytte ut vaniljekvargen med en jordbær/rabarbrakvarg for å få enda mer smak