Cappuccinokake
Denne kaken er ypperlig for de som er glade i kaffe!
20-40 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Kakebunn:
- 225 g Sukker
- 4 stk Egg
- 225 g Smør
- 3 ss Pulverkaffe
- 2 ss Vann
- 1 dl Lettmelk
- 225 g Hvetemel
- 2 ts Bakepulver
- 1 ss Kakaopulver
- Glasur:
- 2 ss Kaffe
- 150 g Kokesjokolade
- 3 stk Eggeplomme
- 3 dl Kremfløte
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Sett ovnen på 175 ºC.
- Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
- Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
- Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
- Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på. Glasur:
- Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
- Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling, slik at kremen stivner.
Kokkens tips:Når du skal vispe fløten, bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.