Cappuccinokake

Cappuccinokake

Denne kaken er ypperlig for de som er glade i kaffe!

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

Porsjoner

  • Kakebunn:
  • 225 g Sukker
  • 4 stk Egg
  • 225 g Smør
  • 3 ss Pulverkaffe
  • 2 ss Vann
  • 1 dl Lettmelk
  • 225 g Hvetemel
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ss Kakaopulver
  • Glasur:
  • 2 ss Kaffe
  • 150 g Kokesjokolade
  • 3 stk Eggeplomme
  • 3 dl Kremfløte

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

  1. Sett ovnen på 175 ºC.
  2. Pisk sukker og egg til luftig og stiv eggedosis.
  3. Smelt smøret og løs opp pulverkaffen i kokende vann. Ha smøret og kaffen i melk for å avkjøle blandingen.
  4. Rør melkeblandingen i eggedosisen. Bland de tørre ingrediensene og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.
  5. Hell røren over i en langpanne (25 x 35 cm) med bakepapir i bunnen.
  6. Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på. Glasur:
  7. Ha kaffe og sjokolade i en kjele og smelt sjokoladen på svak varme. Avkjøl litt og rør inn eggeplommene.
  8. Visp kremfløten til luftig krem og bland sjokoladeblandingen inn i kremen. Smak til med romessens. Bre eller sprøyt kremen på toppen av kaken og sett den til avkjøling, slik at kremen stivner.

Kokkens tips:Når du skal vispe fløten, bør den være helt kald. For å få mest mulig volum i kremen kan også både bollen og vispen gjerne være avkjølt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.