Enkel kokos- og kanelkake

Enkel kokos- og kanelkake

Lag en deilig kake med kokos og kanel. Perfekt til bursdager, dugnad eller avslutningsfester!

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

1 porsjon gir 24 stk.

  • Bunn:
  • 6 stk Egg
  • 150 g Smør ,romtemperert
  • 1,5 dl Lettmelk
  • 150 g Kokosmasse
  • 270 g Hvetemel
  • 300 g Sukker
  • 4 ts Bakepulver
  • 3 ts Malt kanel
  • Smørkrem:
  • 130 g Smør ,romtemperert
  • 250 g Melis
  • 3 ts Vaniljesukker
  • 4 ss Helmelk
  • Pynt:
  • 2 dl Kokosmasse

Fremgangsmåte:

Bunn:

  1. Sett ovnen på 175 ºC.
  2. Rør romtemperert smør og sukker hvitt.
  3. Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
  4. Tilsett lettmelken og alle tørre ingredienser.
  5. Hell deigen i en langpanne (25 x 35) kledd med bakepapir og stek kaken midt i ovnen i 25–30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.

Kokkens tips:Kaken kan fint lages dagen i forveien. Den blir bare saftigere etter en natt i kjøleskapet. Smørkrem:

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt med kokos. Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.