Enkel kokos- og kanelkake
Lag en deilig kake med kokos og kanel. Perfekt til bursdager, dugnad eller avslutningsfester!
20-40 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 24 stk.
- Bunn:
- 6 stk Egg
- 150 g Smør ,romtemperert
- 1,5 dl Lettmelk
- 150 g Kokosmasse
- 270 g Hvetemel
- 300 g Sukker
- 4 ts Bakepulver
- 3 ts Malt kanel
- Smørkrem:
- 130 g Smør ,romtemperert
- 250 g Melis
- 3 ts Vaniljesukker
- 4 ss Helmelk
- Pynt:
- 2 dl Kokosmasse
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Sett ovnen på 175 ºC.
- Rør romtemperert smør og sukker hvitt.
- Tilsett ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
- Tilsett lettmelken og alle tørre ingredienser.
- Hell deigen i en langpanne (25 x 35) kledd med bakepapir og stek kaken midt i ovnen i 25–30 minutter. Avkjøl kaken før kremen smøres på.
Kokkens tips:Kaken kan fint lages dagen i forveien. Den blir bare saftigere etter en natt i kjøleskapet. Smørkrem:
- Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken og pynt med kokos. Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.