Saftig kanelkake med sjokoladeglasur
Glad i kanel og sjokolade? Da er denne supersaftige kaken med deilig myk sjokoladeglasur noe for deg!
Over 60 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
- 650 g Sukker
- 250 g Smør
- 800 g Hvetemel
- 1 l Kulturmelk
- 4 ts Natron
- 5 ts Malt kanel
- 100 g Smør (smelta)
- 8 ss Kaffe (sterk og varm)
- 500 g Melis
- 4 ts Vaniljesukker
- 2 ss Kakaopulver
Fremgangsmåte:
- Del smøret i terninger og varm det såvidt opp.
- Rør sukker og halvsmeltet smør sammen. Ha deretter i kulturmelken.
- Bland sammen mel, sukker, natron og kanel, og rør det inn i smør og -melkeblandingen.
- Ha røra i en langpanne, og stek den ved 200°C i 40–45 minutter avhengig av ovnen. Glasur:
- Smelt smør og bland inn varm kaffe. Rør inn melis, kakaopulver og vaniljesukker. La glasuren avkjøle seg noe.
- Smør glasuren på den avkjølte kaken.La deg friste av flere langpannekaker her.