Sitronkake
En nydelig frisk kake toppet med syrlig ostekrem.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
1 porsjon gir 35 stk.
- Kakebunn:
- 350 g Smør
- 400 g Sukker
- 4 stk Egg
- 3 dl Helmelk
- 450 g Hvetemel
- 3 ts Bakepulver
- 3 ts Vaniljesukker
- 2 stk Sitron
- Ostekrem:
- 125 g Kremost naturell
- 60 g Smør
- 4 dl Melis
- 2 ts Vaniljesukker
- 0,5 dl Sitronsaft
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
- Sett ovnen på 175 ºC.
- Riv skallet av sitronene og press ut saften.
- Romtemperer smøret og rør smør og sukker hvitt.
- Tilsette ett egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
- Rør inn væsken vekselvis med de tørre ingrediensene før du til slutt tilsetter sitronskallet.
- Kle en langpanne (ca 25 x 35 cm) med bakepapir og fordel røren jevnt i formen.
- Stek kaken midt i ovnen i 35–40 minutter. Kokkens tips:For å være sikker på at kaken har stått lenge nok, kan du stikke en kakepinne, trepinne eller liknende forsiktig inn i kaken. Hvis det ikke fester seg noe til pinnen når du drar den ut, er kaken ferdig. Ostekrem:
- Romtemperer smøret og bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en luftig krem. Smør kremen utover kaken når den er avkjølt og pynt etter ønske.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til kaken så får du i deg 1 av 3 om dagen.