Ostekake med blåbær og lime
20-40 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- Bunn:
- 200 g Fullkornkjeks med blåbær
- 70 g Smør
- Fyll:
- 6 stk Gelatinplater
- 225 g Sukker
- 3 dl Kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
- 3 dl Cottage cheese
- 3 dl Crème fraîche orginal, 35 %
- 2 stk Lime
- 3 dl Kremfløte
- 500 g Dypfryste blåbær
Fremgangsmåte:
Bunn:
- Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter.
- Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.Fyll:
- Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
- Visp sukker, vaniljekvarg, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
- Tilsett raspet limeskall og saften av en lime i ostemassen.
- Smelt de bløte gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
- Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen.
- Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
- Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt.
- Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.
- Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser til det blir en glatt saus.
- Pynt kaken med friske blåbær og server med blåbærsaus.