Brownies i stabel ved siden av en flaske melk

Brownies

Hvem kan vel motså brownies? Litt sprø på utsiden og karamellaktig på innsiden.

Se flere deilige sjokoladekaker her.

Tid20-40 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • 200 g Mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g Melkesjokolade
  • 200 g Meierismør
  • 250 g Sukker
  • 4 stk Egg
  • 3 ss Kakaopulver
  • 0,5 ts Salt
  • 80 g Hvetemel

Fremgangsmåte:

  1. Hakk sjokoladen i biter. Smelt sjokoladen og smøret over vannbad.
  2. Pisk deretter inn sukkeret.
  3. Ha i ett egg av gangen og rør godt.
  4. Rør inn siktet kakaopulver og salt, og ha avslutningsvis i siktet hvetemel. Bland raskt sammen.
  5. Ha blandingen i en langpanne på ca 20x30 cm, og stek kaken i stekeovn ved 175 °C i ca. 30 minutter. (Følg med, tiden varierer fra ovn til ovn)
  6. Avkjøl kaken helt før du skjærer i passe store biter.

Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til en brownie så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige sjokoladekaker her .

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.