Brownies
Hvem kan vel motså brownies? Litt sprø på utsiden og karamellaktig på innsiden.
20-40 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- 200 g Mørk sjokolade, 70% kakao
- 100 g Melkesjokolade
- 200 g Meierismør
- 250 g Sukker
- 4 stk Egg
- 3 ss Kakaopulver
- 0,5 ts Salt
- 80 g Hvetemel
Fremgangsmåte:
- Hakk sjokoladen i biter. Smelt sjokoladen og smøret over vannbad.
- Pisk deretter inn sukkeret.
- Ha i ett egg av gangen og rør godt.
- Rør inn siktet kakaopulver og salt, og ha avslutningsvis i siktet hvetemel. Bland raskt sammen.
- Ha blandingen i en langpanne på ca 20x30 cm, og stek kaken i stekeovn ved 175 °C i ca. 30 minutter. (Følg med, tiden varierer fra ovn til ovn)
- Avkjøl kaken helt før du skjærer i passe store biter.
Ernæringsrådgiverens tips:Helsemyndighetene anbefaler 3 porsjoner magre meieriprodukter daglig, og her kan du lese hvorfor. Drikk et glass lettmelk til en brownie så får du i deg 1 av 3 om dagen. Se flere deilige sjokoladekaker her .