Omelett i form
Noen ganger er det praktisk å lage omeletten i form. Sett den i ovnen på 200 grader og la den stå i 35 minutter. Veldig enkelt!
40-60 min
Middels
Ingredienser:
4 porsjoner
- 200 g Frisk sjampinjong
- 6 dl Melk
- 2 ss Smør
- 1 stk Grønn squash
- 1 stk Rød paprika
- 1 stk Grønn paprika
- 1 stk Gul paprika
- 1 stk Purre
- 2 båt Hvitløk
- 10 stk Egg
- 1 ts Salt
- 1 krm Pepper
- 1 dl Gulost (f. eks. Norvegia)
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 °C.
- Finhakk hvitløk. Del squashen på langs og skjær den i skiver. Skjær paprika og purre i strimler.
- Skjær soppen i skiver og stek den i panne med litt smør.
- Bland alle grønnsakene og finhakket hvitløk i en smurt ildfast form (minimum 25x45 cm).
- Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene. Topp formen med revet ost. Kokkens tips:Tilsetter du ett beger cottage cheese i røren, blir omeletten enda saftigere.
- Stek eggeformen midt i oven i ca 30 -35 minutter, til den er stivnet. Ernæringsrådgiverens tips:Visste du at melk og egg inneholder
proteiner av høy kvalitet? Det vil si proteiner som kroppen ikke klarer å lage selv, og som vi trenger å få fra mat og drikke hver dag.