Ostepai med kvargbunn
40-60 min
Middels
Ingredienser:
12 porsjoner
- Paiskall:
- 210 g Hvetemel
- 60 g Smør
- 1,5 dl Kvarg naturell (f.eks Kesam) , gjerne mager
- 0,5 ts Salt
- 2 ss Vann
- 1 stk Løk
- 1 ss Meierismør
- 150 g Bacon i biter
- 1 stk Vårløk
- 150 g Vellagret ost
- 4 stk Egg
- 2,5 dl Matfløte
- 2 ss Frisk gressløk
Fremgangsmåte:
Paiskall:
- Bland alle ingrediensene til paiskallet i en foodprosessor og la maskinen gå til alt er samlet. La deigen ligge kjølig ca 30 minutter.
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Kjevle deigen ut til den passer paiformen (paiform ca 24 cm i diameter), og trykk den godt til bunn og opp langs kanten. Prikk den med en gaffel.
- Forstek paiskallet i 15 minutter.Fyll:
- Hakk løk og surr den blank i smør .
- Sprøstek baconbitene.
- Kutt opp vårløken i små biter.
- Bland sammen egg, fløte og gressløk.
- Fordel løk, baconbiter og vårløk i det forstekte paiskallet. Dryss osten over og hell over eggeblandingen. Stek paien videre til eggeblandingen er stivnet ved 180 °C i ca 20 minutter.
- Server paien lunken med en frisk salat.