Pai med grov bunn og saftig kylling

Pai med grov bunn og saftig kylling

TidOver 60 min
EnkelEnkel

Ingredienser:

Porsjoner

1 porsjon gir 4 stk.

  • BUNN:
  • 2 dl Havregryn (eller havremel)
  • 1,5 dl Hvetemel (emmermel, speltmel eller lignende )
  • 0,5 ts Salt
  • 2 ss Vann
  • FYLL:
  • 5 stk Egg
  • 1,5 dl Helmelk
  • 100 g Gresk yoghurt
  • 150 g Kvarg naturell (f.eks Kesam)
  • 1 ts Salt
  • 1 ts Frisk oregano (eller tørket)
  • 150 g Kyllingfilet
  • 50 g Aspargesbønner (kan sløyfes)
  • 15 stk Rød cherrytomat
  • 50 g Revet gulost

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 ° C. Ha havregrynene i en foodprosessor og mal det til mel. Tilsett deretter speltmel, salt og kesam, og kjør til en jevn paideig. Juster med litt og litt vann om det er behov for det.
  2. Trykk deigen ut i en smurt paiform, og stikk deretter hull med en gaffel over hele overflata. Forsteik midt i ovnen i 15 minutter.
  3. Strø kyllingen over den forstekte paibunnen. Miks sammen ingrediensene til eggeblandingen og hell den over paibunnen. Topp med aspargesbønner og delte cherrytomater.
  4. Sett inn i ovnen igjen til eggeblandinga har satt seg, ca 35 minutter, men det vil variere litt fra ovn til ovn. Når det var ca 10 minutter igjen topper du paien med litt revet ost.Prøv noe fersk grønnkålbladene over osten, så får du sprø grønnkålchips på toppen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.