Quiche
Quiche, eller ostepai som det også kalles, er en enkel rett som kan nytes både til lunsj og middag.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
Porsjoner
- Paibunn:
- 125 g Meierismør
- 200 g Hvetemel
- 2 ss Vann
- Fyll:
- 1 stk Løk
- 1 ss Meierismør
- 150 g Kokt skinke , røkelaks eller ansjosfilet i små biter
- 4 stk Egg
- 3 dl Melk
- 2 ss Frisk kruspersille
- 0,5 ts Pepper
- 250 g Revet gulost
- 1 stk Brokkoli
Fremgangsmåte:
Paibunn:
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en smurt paiform (ca 24 cm i diameter). Forstek paibunnen i ca 15 minutter.Fyll:
- Grovhakk løken, og del brokkolien i buketter. Stek løken blank i smør, tilsett deretter brokkolibukettene, og stek til de er så vidt møre. Fordel løk og brokkoli i paiskallet sammen med skinke, laks eller ansjos.
- Bland sammen egg, melk, persille og pepper, og hell eggeblandingen over osten.
- Stek paien videre ved 180 °C i ca 20 minutter, til eggeblandingen er stivnet.