pai med sopp

Pai med sopp

Pai passer både som smårett, lunsj og middag. Og det er like godt til hverdag som til fest.

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

4 porsjoner

  • Paiskall:
  • 150 g Smør
  • 180 g Hvetemel
  • 2 ss Vann
  • 0,5 ts Salt
  • Fyll:
  • 1 stk Løk
  • 2 ss Smør
  • 3 stk Egg
  • 3 dl Kremfløte
  • 1 ts Salt
  • 1 krm Pepper
  • 4 dl Revet gulost
  • 250 g Sopp kantareller eller annen renset sopp

Fremgangsmåte:

  1. Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. Elt deigen lett sammen og la deigen hvile kaldt i ca 30 minutter.
  2. Deigen kjevles ut til en rund leiv. Kle en paiform (24 - 26 cm diameter). Sett paiskallet i fryseren i ca 10 minutter. Prikk deigen med en gaffel og forstek paiskallet på 225 °C i ca 10 minutter.
  3. Skjær soppen i biter og løken i tynne skiver. Stek soppen og løken gyllen i smør og ha det over i paiskallet.
  4. Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet.
  5. Stek paien på 200 °C midt i ovnen i 30 - 35 minutter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.