Pai med sopp
Pai passer både som smårett, lunsj og middag. Og det er like godt til hverdag som til fest.
Over 60 min
Middels
Ingredienser:
4 porsjoner
- Paiskall:
- 150 g Smør
- 180 g Hvetemel
- 2 ss Vann
- 0,5 ts Salt
- Fyll:
- 1 stk Løk
- 2 ss Smør
- 3 stk Egg
- 3 dl Kremfløte
- 1 ts Salt
- 1 krm Pepper
- 4 dl Revet gulost
- 250 g Sopp kantareller eller annen renset sopp
Fremgangsmåte:
- Smøret smuldres i melet, og blandes sammen med vann og salt. Elt deigen lett sammen og la deigen hvile kaldt i ca 30 minutter.
- Deigen kjevles ut til en rund leiv. Kle en paiform (24 - 26 cm diameter). Sett paiskallet i fryseren i ca 10 minutter. Prikk deigen med en gaffel og forstek paiskallet på 225 °C i ca 10 minutter.
- Skjær soppen i biter og løken i tynne skiver. Stek soppen og løken gyllen i smør og ha det over i paiskallet.
- Pisk sammen egg, melk, fløte og krydder. Bland i osten, og hell røren i paiskallet.
- Stek paien på 200 °C midt i ovnen i 30 - 35 minutter.