Fylte pannekaker med linser og bacon
Pannekaker er ikke bare søte. Prøv denne salte varianten av fylte pannekaker - ypperlig til middag.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 12 stk.
- Pannekaker:
- 1,5 dl Sammalt hvete, fin
- 1,5 dl Hvetemel
- 0,5 ts Salt
- 5 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 4 stk Egg
- 1 ss Smør
- Fyll:
- 150 g Grønne linser
- 1 l Vann
- 2 ts Salt
- 300 g Bacon , i terninger
- 1 stk Løk
- 2 ss Smør
- 1 stk Rød paprika
- 1 boks Hermetiske tomater
- 1 boks Hermetiske maiskorn, liten boks
- 3 dl Crème fraîche orginal, 35 %
Fremgangsmåte:
Pannekaker:
- Bland mel og salt. Tilsett omlag halvparten av melken, og rør godt til en tykk og klumpfri røre.
- Tilsett resten av melken og visp inn eggene. La røren svelle i ca. 30 minutter.
- Steking: Smelt litt smør i en god og varm stekepanne. Hell i en øse med pannekakerøre og vend på pannen, slik at røren legger seg i et jevnt lag. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Fyll:
- Skyll linsene godt i kaldt rennende vann. Kok opp vann, salt og linser i en kjele og la de småkoke under lokk i ca 15 minutter eller til de er møre. Hell linsene i en sikt og la de renne av.
- Rens løken og finhakk den.
- Ha ½ ss smør i en stor stekepanne og sprøstek baconet over sterk varme. Reduser varmen og tilsett finhakket løk. La det surre med baconet under omrøring til løken er blank og mør.
- Rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Tilsett den i stekepannen sammen med hermetisk tomat, mais (hell av vannet først) og kokte linser. La det hele småkoke i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
- Fordel fyllet midt på 8–10 pannekaker. Rull dem sammen og legg dem i en ildfast form.
- Fordel crème fraîche over pannekakene og stek dem midt i ovnen ved 200 ºC i ca 15 minutter.
- Server pannekakene med en grønn salat og crème fraîche eller rømme.