Grove pannekaker med ost, sopp og bacon
En god og spennende pannekakevariant med salt topping.
20-40 min
Enkel
Ingredienser:
Porsjoner
1 porsjon gir 8 stk.
- Pannekaker:
- 1,5 dl Sammalt hvete, fin
- 0,5 dl Havregryn
- 1,5 dl Hvetemel
- 0,25 ts Salt
- 2 stk Egg
- 5 dl Lettmelk (0,5 % fett)
- 1 ss Smør
- Tilbehør:
- 140 g Bacon , skivet
- 1 bunt Vårløk
- 200 g Revet gulost
- 150 g Frisk sjampinjong
Fremgangsmåte:
- Ha mel og salt i en bolle. Visp sammen egg og melk og bland det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.
- Dekk til røren og la den stå i ca. 30 minutter og svelle.Denne røren holder seg godt i kjøleskapet i flere dager. Røren kan også fryses.
- Varm en stekepanne på middels varme og smelt litt smør. Hell i så mye røre at den så vidt dekker bunnen. Drei pannen så røren blir jevnt fordelt over det hele. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Pannekaken skal være gulbrun på begge sider.
- Skjær sopp i skiver og stek den gylden i litt smør.
- Stek bacon sprøtt i en panne.
- Skjær vårløk i tynne ringer og riv osten.
- Legg pannekaken på en tallerken og topp med ost, bacon, sopp og vårløk. Denne pannekaken er rik på fiber fra grovt mel og havregryn, samt vitaminer og mineraler fra egg og meieriprodukter. Toppet med salt tilbehør er dette en sunn og god pannekakevariant som egner den seg godt til både middag og kvelds.